כתיבה אקדמית מקצועית
לרוב סטודנטים נחלקים לשני סוגים: אלה שיעדיפו לסיים קורס במבחן ואלה שיעדיפו כתיבת עבודה. מבחנים דורשים אמנם יכולת ניסוח טובה אך בעיקר נשענים על לימוד חומר, תרגול, זיכרון- תלוי בתחום הלימוד. עבודה, לעומת זאת, דורשת לא רק קריאת מאמרים וסיכומם אלא בחירת העיקר מתוך המאמר שיהיה רלוונטי לעבודה. כתיבה אקדמית צריכה להתבצע תוך שמירה על כללים מסוימים כמו כתיבה מנומקת וסגנון כתיבה בהיר ורהוט. הכתיבה צריכה להיות מתומצתת אך עם זאת כל עובדה שנכתבת צריכה להישען על סימוכין. ישנם גם כללים לאופן הכתיבה ברמה הטכנית: פסקאות קצרות, רווחים ביניהן כך שיהיו נוחות לקריאה, הערות שוליים, הוספת האסמכתא לרעיון ועוד.
האם כתיבה אקדמית צריכה להיות בשפה גבוהה?
כתיבה אקדמית צריכה להיות תקנית ובשפה המתאימה לכך שזהו טקסט שנכתב במסגרת לימודים אקדמאיים. הטקסט לא חייב להיות בסגנון כתיבה גבוה במיוחד, לא על כך מושם דגש. העבודה צריכה להיות בנויה היטב, תוך חלוקה מתאימה לפרקים המקיפים יחד בסופו של דבר את נושא העבודה. צריכה להיות הקפדה על כתיבה שאינה בשפה מדוברת אלא יותר מכך. צריך להיות שימוש טוב במילות קישור. הרצף הלוגי חייב להישמר ללא היסחפות לאמירות או דעות אישיות, ללא שימוש בסלנג. לכל אלה יש לשים לב כאשר מעבדים את החומר הגולמי עליו נשענת העבודה ומנסחים את הטקסט הסופי.
מה כולל סיוע בכתיבה אקדמית?
סיוע בכתיבת עבודות אקדמיות יכול להשתנות מסטודנט אחד לאחר בהתאם לצרכיו והשלבים בעבודה בהם הוא זקוק לעזרה. יש סטודנטים אשר עבורם החלק הקשה יותר הוא עיבוד מקורות המידע לחומר שקל יותר לעבוד איתו, כך שעיקר העזרה לה הם זקוקים היא סיכום המאמרים עליהם נשענת העבודה. ישנם סטודנטים שעבורם ניסוח סופי של הדברים לפי הדרישות של כתיבה אקדמית הם החלק הקשה. חשוב לציין שסטודנטים רבים נעזרים בגורם חיצוני לכתיבה. הדבר אינו אומר שכל העבודה בהכרח נעשית ע"י אדם אחר אלא שאתם מאצילים סמכויות למטלות מסוימות כדי לזרז את תהליך העבודה ולהביא לתוצאה שהיא טובה יותר, עבודה הכתובה ומנוסחת היטב.
ד"ר ספי קופרמן, בעל שלושה תארים בפילוסופיה הוא עורך ספרותי, עורך טקסטים בפילוסופיה וגם מציע שירותי כתיבה אקדמית בכל תחום. מוזמנים ליצור קשר.